Weblog

Allerlei nuttige artikelen omtrent sim only

Stijging in aantal alles in 1 pakketten

  Jan 18th, 2016   -     Sim only blog    

Stijging in aantal alles in 1 pakketten

Waar men in het verleden nog internet, tv en bellen apart afsloot neemt het aantal alles in 1 pakketten een enorme vlucht. Alles in 1 pakketten zijn combinatie abonnementen waarin internet, televisie en telefonie in een pakket wordt geleverd. De voordelen van dergelijke abonnementen vertalen zich vaak in hoge kortingen voor de geleverde diensten. Stel dat u geen behoefte heeft aan telefonie dan kan het vaak toch lonen om alles in 1 te bestellen in plaatst van internet en televisie los. De pakketkorting voor alles in 1 is vaak zeer hoog. Met een alles in 1 pakket wordt namelijk alles geleverd door een en dezelfde internet aanbieder. Volgens Internetaanbieders.be, een site waarop men internet providers kan vergelijken, bespaart u niet enkel geld maar heeft het ook vele andere voordelen. Meer daarover leest u hieronder.

Combinatiepakketten steeds vaker verkocht

Uit onderzoek van de website Internetaanbieders.be blijkt dat almaar meer mensen overstappen op een alles in 1 pakket. Al deze mensen hebben dus voor zowel internet, televisie als telefonie een en dezelfde provider. Uit dezelfde gegevens blijkt verder ook dat 30% van deze mensen helemaal geen vaste telefonie nodig heeft. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon, hierdoor heeft de vaste telefoon nog weinig meerwaarde. Er zijn consumenten die denken dat er alleen maar dure telefoonabonnementen zijn, maar het is ook mogelijk om een abonnement zonder telefoon af te sluiten en vervolgens zelf een goedkope in de winkel aan te schafffen.

Desondanks is het alsnog voordelig om voor alles in 1 te kiezen, het is goedkoper om voor een alles in 1 pakket te gaan in plaats van de verschillende diensten los af te nemen. Een laatste ontwikkeling is dat men ook mobiele telefonie toevoegt aan het abonnement. Waar in het verleden het mobiele abonnement vaak als een opzichzelfstaand iets werd gezien is dat tegenwoordig niet meer zo. Internet aanbieders spelen hier overigens handig op in. Deze ontwikkeling biedt kansen voor nieuwe producten.

Zo blijkt uit hetzelfde onderzoek van Internetaanbieders.be dan internet providers meer en meer experimenteren met grote mobiele abonnementen. Waar je het in het verleden moest doen met een abonnement van zo’n 2GB zijn er nu al providers die abonnementen van 5GB aanbieden. De Nederlandse internet provider Tele2 heeft zelfs abonnementen van 24GB.

Ben jij toe aan een nieuw internetabonnement? Vergelijk dan pakketten op Internetaanbieders.be.